STRESSCOACHING / STRESS SYMPTOMER

STRESS SYMPTOMER

Udover disse findes der yderligere forskellige symptomer på stress tilstande
Stress er en tilstand som opstår under pres.
Stress er en helt almindelig funktion i kroppen, en hormonel tilstand som sættes i gang ved at kroppen producerer ekstra af stofferne adrenalin og kortisol.
Det kan opstå under en pludselig handling/udfordring
eller det kan være mere alvorligt, ved et elementært chok i form af sygdom mm.

Det kan også være du i længere tid har følt dig utilstrækkelig og har gået for meget på kompromis med dine værdigrundlag.

Vi rammes alle af midlertidige stress tilstande. Det kan være i tilfælde af at du skal yde en ekstra indsats, at komme for sent til en aftale, at skulle rejse sig og holde en tale, eksamensopgaver osv.

Dette kan være en ok følelse da det også i visse tilfælde giver os en ekstra ”energi indsprøjtning” som hvis vi lige nu og her skal løse en opgave, løbe lidt stærkere og få lidt ”mere for hånden”.

Derimod hvis det er udfordringer eller en følelse af mangel på overblik og tidsmangel  i længere perioder, som strækker sig over uger – måneder – år, så bliver det ofte en uforklarlig frustration hvor vi ikke længere føler vi slår til og har for lidt overskud til os selv og vores livs vigtigste værdier. Somme tider faktisk så slemt så vi umiddelbart ikke aner hvad vi selv står for og ikke længere er bevidste om hvad der gør os oprigtigt glade. Livet omkring os kan føles som om det smuldre, vi bliver måske ekstra trætte, uopmærksomme, irritable og sårbare.

Jo længere ud du presser dig selv, des flere symptomer på ubalance i krop og sind vil opstå. Dette kan af nogle stressramte godt mærkes, hvor andre bare vænner sig til tilstanden over tid, og det er her det bliver ekstra uhensigtsmæssigt, da rigtig mange fortsætter i samme gear indtil en eller flere ting i livet måske kollapser.

Jo længere tid du går med en ubearbejdet stress i kroppen, des sværere og længere tid tager det at komme videre.

Alt dette er der gode råd for, ved at tage imod et proffesionelt tilbud om et decideret stresscoaching forløb.
Grace Kindall | Kong Valdemars vej 78, 4000 Roskilde  | Tlf.: 22 22 12 10